Takaful Medical Card for My Baby. RM60 monthly

Prudential BSN Takaful, Konsep Takaful,Prudential BSN Takaful Takafulink, Prudential BSN Takaful Takaful Cerdik, Prudential BSN Takaful Takaful Education, Prudential BSN Takaful Takaful Saver, Prudential BSN Takaful Takaful Medical Card, Prudential BSN Takaful Takaful Health, Prudential BSN Takaful Takaful Puteri, Prudential BSN Takaful Contoh Pelan Takaful, Prudential BSN Takaful Takaful Hospital Panel

My first son born on 14 March 2010. Immediately after name registration with Jabatan Pendaftaran, I sign him up with Prudential BSN Takaful Medical Card plan.

How much the price? Just RM60 monthly.

The benefits are RM50,000 yearly and RM500,000 for lifetime for Hospital and Surgical Benefit and Outpatient Treatment Benefit. This card allow him to get best medical treatment in private hospitals like Pusrawi KL, Prince Court KL , KPJ Shah Alam Seksyen 20 Selangor and more. Listing click below

PruBSN Hospital List

I sign up medical card plan as soon as possible (earliest is 2 weeks after born) , to ensure that he pass the grace period as soon as possible then he is fully covered.

Sign up today doesnt mean you will be covered in 24 hours, you need to wait 30 days before the plan activated. Now I have no worries about my kid hospitalisation treatment!

7 responses to “Takaful Medical Card for My Baby. RM60 monthly

  1. Pingback: Takaful Medical Card for My Baby. RM60 monthly « No. 1 Prudential … » Medical, Card, Prudential, Takaful, Baby, RM60 » Be Internet Medical

  2. kenapa mahal sangat tuan untuk RM 50,000 coverage. Tempat lain boleh dapat coverage double lagi. Lagi satu takde co-insurance. Apa kelebihan kalau ambik dengan prubsn?

    patutnya produk takaful lagi murah, kenapa mahal ek?

    • firdausprudential

      Hi,

      RM60 mahal? OK.

      Show me insurance medical yang mana boleh beri RM50,000 yearly coverage and RM500K coverage LUMP SUMP (tiada syarat syarat kecil lain), guaranteed renewal ,no-coinsurance if you upgrade your room , investment-link policy not standalone, and with savings. Please show me.

      i will belanja you satu medical card free for the rest of your life.

  3. dengan RM60 mana boleh dapat medical card + investment linked? medical card prubsn pun dah berapa sahaja pun dah berapa.

    Dengan RM 60 saya boleh dapat medical card RM 100,000 dekat allianz & axa affin + RM 50 untuk 36 penyakit critical. tiada co-insuran…unlimited coverage plak tuh

    • firdausprudential

      As per my reply tadi.

      Guaranteed renewal? Jika anda claim banyak confirm next year boleh renew?

      Tiada co-insurance bila upgrade bilik?

      Doctor boleh melawat sekali je seharikan? Rugi je ada limit RM100K sedap dipandang tetapi zahirnya banyak syarat syarat kecil di dalam.

      Unlimited coverage? tadi kata 100K. mana satu boss.

  4. Salam,

    Nak kongsi pengalaman saya dengan prospect,

    Seorg hamba Allah (33 Tahun / X merokok) kawan lama mencari medical card. Beliau menghubungi saya untuk dapatkan satu quotation RM150 / bulan dari PruBSN dan buat comparison dengan sykt ‘alli’ . Slps beberapa hari saya menghubungi beliau semula dan mendapati bahawa sykt ‘alli’ menawarkan perlindungan 2x ganda dari yang ditwrkan di PruBSN (product type : investment link), jd saya berdiam diri dan mengaku bhw di PRUBSN kami x menawarkan pelan yg sebaik itu, dlm hati saya tertanya-tanya ada ke pelan sebaik itu? Kalau ada, kenapa ‘alli’ bukan operator no.1 di Malaysia? Slps beberapa bulan beliau menghubungi saya semula untuk sign-up dengan PruBSN slps tunggu ejen ‘alli’ tersebut yg x muncul2. (mungkin dah overpromised sbb ter excited nk closed deal).
    Jd saya test 1 e-mail kepada seorang ejen ‘alli’ di Internet, beliau hantar 2 quotation kpd saya, kesimpulannya dengan RM150/bulan mmg boleh dpt pelan sedemikian ttp ianya ‘stand alone’ @ DUIT HANGUS (RM150/bulan : RM1,800/sthn: RM18k utk 10 tahun: RM54k utk 30 tahun- BYK tu!!!) Jika nk plan Inv-linked kena bayar premium RM300++ utk umur beliau.

    Begitulah…jadilah konsultan yg membimbing masyarakat, bukan tamakkan sales yg akhirnya makan diri sendiri dikemudian hari.

    Insya Allah, kalau jalannya betul, yg sedikit lebih berkat dari yg banyak.

    • firdausprudential

      Ramai yang cuba cari jalan untuk senang kerja. Bukan insurans lain, Prudential sendiri pun ada. Harap agent agent insaf la.. jgn suka menipu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s